Финландското правителство подарява всичко нужно за ново бебе
Секция: СВЯТ
17 Декември 2018 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Финландското правителство подарява всичко нужно за ново бебе

/КРОСС/ Финландското социално министерство подарява на всяка майка всичко нужно за новородено бебе, сочи справка в уебсайта на организацията "Кела". Т.нар. "финландска кутия" се подарява от 75 години насам и се дава за пример по цял свят как една държава трябва да се грижи за младите семейства.

В кутията има около 60 различни продукта, които са нужни като за начало при раждането на бебе. Тя се предоставя само от правителството, като се подарява и на осиновители. Всяко семейство може да прецени дали иска да получи пакета като кутия с продукти или в паричната му стойност.

Във финландската кутия има дрешки, чаршафи, бебешка козметика, играчки, тоалетни принадлежности, биберони и книжки.Самата картонена кутия, в която са поставени всички подаръци е с размер, който позволява тя да бъде използвана като креватче за новородено, ако семейството не може да си позволи такова. Финландия е една от държавите с най-нисък показател за смъртност при новородените, като "финландската кутия" е част от политиката им. От 2017 г. тази политика е въведена и в Шотландия и някои от американските щати. Болници в Канада и Великобритания също подаряват кутии с всичко нужно на своите пациенти