Празничен ретротрамвай тръгва из столицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Декември 2018 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Празничен ретротрамвай тръгва из столицата

/КРОСС/ Празничен ретротрамвай ще се движи из столицата от днес, съобщиха от Столична Община. За осма поредна година организатор на "Коледна феерия - 2018" е район "Средец", съобщиха от администрацията.

До 23 декември малки и големи ще могат да се повозят на ретромотрисата, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци.

Заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев" атракционната мотриса няма да пътува по обичайния си маршрут, а по алтернативен. Тя ще се движи изцяло на територията на район "Триадица" - партньор на събитието. Спирките са пл. "Възраждане" - пл."Македония" - бул."Прага" - Националния дворец на културата - бул."Пенчо Славейков" - 14-ти ДКЦ - Читалище "Петър Берон" и кв. "Иван Вазов". Трамваят ще тръгва на всеки кръгъл час от пл."Възраждане" и на 30 минути от кв. "Иван Вазов". През работните дни ще се движи от 15.00 до 19.00, а в почивните дни от 10.00 до 14.00 ч.

Разходката с коледния ретро трамвай ще е безплатна за децата, но те трябва да бъдат придружени от възрастен с редовен превозен документ.

При откриването на "Коледна феерия-2018" вокалната група на 38 ОУ "Васил Априлов", с ръководител г-жа Мариана Дикова, ще изпълни детски коледни песни.