„Еврофутбол"“: Таня Звискова с още един рекорд в спортната стрелба
Секция: СПОРТ
17 Декември 2018 13:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Еврофутбол"“: Таня Звискова с още един рекорд в спортната стрелба

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Таня Звискова спечели два медала и постигна един рекорд на международния турнир по спортна стрелба Гран при в Осиек, Хърватия. На състезанието, което се проведе от 14-ти до 17-ти декември, Таня заслужи сребърния си медал в дисциплината 60 изстрела с пневматична пушка с резултат 247,8 точки. С 250,7 първа е Роксана Сиди. 24-годишната пловдивчанка спечели бронз на 10 метра с въздушна пушка с 229,9 точки.
В първия ден на турнира Таня и Антон Ризов в смесените двойки поставиха нов национален рекорд с общ резултат 834.0 т. (417.2 т. за Таня и 416.8 т. за Антон), което бе втори резултат за влизане във финала. Там българите постигнаха 389,2 т. и останаха на крачка от медалите с 4-то място. Това е втори рекорд за Таня, която преди седмица постигна върхово постижение за жени в дисциплината 60 изстрела с въздушна пушка на 10 м.

Двама от Спортните таланти на „Еврофутбол" в плуването - Диана Петкова и Светлозар Маринов, завършиха съответно на 22-ро и на 25-то място в последните си дисциплини на Световното първенство по плуване на 25-метров басейн в Китай. Диана финишира за 25,15 сек. на 50 м свободен стил, което не бе достатъчно за влизане в полуфиналите. Въпреки това представянето й в Ханджоу е отлично, след като при дебюта си на такъв голям форум постави нов национален рекорд на 100 метра съчетано плуване.
Съотборникът на Диана в пловдивския „Спринт"- Светлозар Николов, преплува 400 м съчетано с лично постижение за 4:14,25 мин., което му отреди 25-о място. Предишното му най-добро време бе 4:16,38 мин.
Петър Божилов, пък грабна купата за „Най-добър състезател" в група 2002 г и по-големи с четири златни медала на 100 метра свободен стил, гръб и бътерфлай, както и на 200 метра съчетано на плувния турнир купа „Плевен".

Двама от талантите на „Еврофутбол" в таекуондото - братята Александър и Митко Джорджеви, спечелиха златни медали в кат. 68 кг. съответно при юношите и мъжете на Коледен турнир в Дупница. Александър преодоля македонец и грък за успеха си, а Митко се справи с македонец в първата си среща и с друг българин за златото.

„Еврофутбол" желае още много успехи на спортните си таланти