Убитата в хотел жена е била удушена, убиецът е приятелят й
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Декември 2018 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Убитата в хотел жена е била удушена, убиецът е приятелят й

/КРОСС/ 37-годишният Димитър Ръжев е задържаният за жестокото убийство на 24-годишна жена в столичния хотел "Рила". Мъжът, както и жертвата му, са от Пловдивско, имали са връзка и са пристигнали преди няколко дни в София, съобщиха Нова телевизия и БНР. В хотела обаче на 15 декември е регистрирана само жената.

По неофициална информация последните три дни двойката обикаляла из столични заведения. Снощи обаче са се скарали в хотела. Жената е удушена, главата й е ударена и е прободена в областта на лицето. По непотвърдени данни, тя се казва Златена С. и е от град Гълъбово, а е открита със забита вилица в окото.

Сигналът за убийството е подаден малко след 8 часа тази сутрин от служителки на хотела, след като 37-годишният мъж отишъл на рецепцията във видимо нетрезво състояние. По него имало и следи от борба.

На място са изпратени екипи на полиция и Спешна помощ, като тялото на 24-годишната жена е намерено в стаята на двойката на петия етаж. Медиците обаче само са констатирали смъртта й.

Димитър Ръжев е криминално проявен - има регистрация за грабеж и притежание на фалшиви пари. Не е лежал обаче в затвора. Предстои да бъде направена психиатрична експертиза, тъй като има данни, че мъжът има психически отклонения, съобщи пред журналисти началникът на столичното Първо районно РПУ Калоян Милтенов. По думите му, жената е убита по особено жесток начин.

На мястото на убийството продължават огледите и обиски за наркотици. Причините за тежкото престъпление се изясняват.

Снимка Булфото