ЕРП Север стартира от януари нова кариерна програма за завършващи ученици по електротехника
Секция: ИКОНОМИКА
17 Декември 2018 15:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север стартира от януари нова кариерна програма за завършващи ученици по електротехника

/КРОСС/ Електроразпределение Север организира практическа програма „Млад електромонтьор", насочена към ученици 12 клас от град Варна, изучаващи и завършващи електротехнически специалности. Практиката е платена и ще се проведе през периода от януари до май 2019 г. Дружеството ще изготви предварителен график за посещение на всички одобрени кандидати, съобразен с тяхната учебна програма и извънкласни ангажименти - 40 часа месечно за всеки участник.
По време на обучителната практика бъдещите енергетици ще се обучават в реална работна среда под ръководството на екип електромонтьори и електроинженери. Практикантите ще придобият технически умения и навици за изпълнението на задачи от ежедневните дейности по професията. Освен финансов стимул, при успешно завършване на програмата ЕРП Север АД ще предложи бъдеща реализация на учениците в енергийното дружество. Предварителното познаване на процесите и условията на труд в електроразпределителната компания ще улесни младежите в избора на бъдеща квалификация и конкретна позиция по специалността.
Стартирана е информационна кампания за новата инициатива, като вече са проведени срещи с ученици и техните родители. ЕРП Север ще продължи да подкрепя кариерното развитие на младите специалисти чрез регулярни посещения в учебните заведения и популяризиране на дружеството като предпочитан и сигурен работодател в сектора.
Пълна информация за актуални проекти, стажантски и постоянни свободни места са публикувани в секция Кариери на сайта на ЕНЕРГО-ПРО: https://www.energo-pro.bg/bg/Karieri.