"Златните момичета" стоплиха сърцата на хора в нужда
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Декември 2018 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Златните момичета" стоплиха сърцата на хора в нужда

/КРОСС/ Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на България и омбудсманът Мая Манолова откриха в двора на православен храм "Св. Св. Кирил и Методий" социална кухня. Името на инициативата е "Не хаби - дари", а мястото е на ул. "Георг Вашингтон" № 47, до Женския пазар.

Кампанията, подкрепена от БЧК, се организира и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.Тя е по инициатива на омбудсмана Манолова и със съдействието на църковното настоятелство при храм "Св. Св. Кирил и Методий".

Делото е насочено към социално слаби хора, изпаднали в нужда или временно затруднение, така че в най-студените зимни дни да получат топъл обяд.

Момичетата на България се явиха в студения ден, за да дадат старт на кампанията. Тя се реализира в изградено за него уютно пространство в двора на храма.

Менюто е съобразено с постите на Българската православна църква и включва супа, хляб, кофичка кисело мляко или плод. Храната се приготвя всеки ден с продукти, дарени от големите търговски вериги.

Това е пореден топъл жест от гимнастичките на България.