Сняг и опасност от поледици в 9 области
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Декември 2018 08:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сняг и опасност от поледици в 9 области Температурите ще продължат да падат

/КРОСС/ Облачността във вторник ще бъде плътна над цялата страна. Валежи от сняг ще има в Северна и много райони на Западна България. В най-източните райони и Горнотракийската низина ще вали дъжд. Привечер и през нощта срещу сряда дъждът на изток ще преминава в сняг.В областите Габрово, Велико Търново, Търговище и Шумен новата снежна покривка до края на деня ще достигне 5-10 см. В Южна България - областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, ще вали повече дъжд с количества до 25-30 литра на квадратен метър. Навсякъде има опасност от образуване на поледици.

Температурите ще тръгнат надолу. През целия ден на север и на запад ще е около 0 градуса. Изключение правят само Черноморието и крайните югозападни райони, където живакът в термометрите ще се колебае около 5-6 градуса.В планините ще вали сняг, който ще спира привечер и в нощта срещу сряда. Ще бъде студено, с вятър със скорост до 20-30 км/ч. Температурите по високите върхове ще бъдат около минус 6 - минус 7 градуса, а в ниското - около 2-3 градуса.

Активният в момента средиземноморски циклон преминава над Гърция, но бързо се отправя към Централна Турция. Затова и валежите у нас спират. В сряда от запад на изток ще започне разкъсване на облачността. Ще превалява слабо само в Източна България. Температурите обаче ще продължат да падат и в края на работната седмица ще бъдат около минус 5 - минус 6 градуса.