Приложение на Google предсказва закъснения на полети
Секция: Туризъм
18 Декември 2018 09:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приложение на Google предсказва закъснения на полети

/КРОСС/ Летенето по време на празниците е изнервящо в най-добрия случай, но когато пътуваш от или към място, където вали сняг нещата става още по-лоши. Но на помощ, за да облекчи стреса, идва новата функция на Google Assistant, която предвижда дали полета ви може да закъснее, или да бъде отменен, за това съобщават от сайта за наука и технология Гизмодо.

Със започването на празничния сезон можете да попитате Google Assistant дали полета ви ще е навреме и да получите в отговор статуса на полета, и закъснението, ако има такова, както и причината за него.В следващите няколко седмици" от Google казват, че предсказателят на закъснения ще започне да известява в случай, че системата е сигурна поне на 85%, че ще полета ще има закъснение.

Но от къде може да знае? Системата използва данни от предишни полетни записи и ги комбинира със софтуер с изкуствен интелект, който да разбере дали полета ви ще закъснее.
Разбира се и тук има място за грешки и дори и Google да ви съобщи, че полета ви ще закъснее, все пак е добре да отидете навреме на летището.