Благотворителен търг събра 6000 лева за Клиниката по Детска хирургия на МУ-Пловдив
Секция: Здраве
18 Декември 2018 10:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Благотворителен търг събра 6000 лева за Клиниката по Детска хирургия на МУ-Пловдив

/КРОСС/ Сумата от 6000 лева беше събрана в рамките на благотворителен търг с картини, който се проведе в сградата на Медицински университет-Пловдив.

В него се включиха десет от най-изявените пловдивски художници. Събраните средства ще бъдат предоставени на Клиниката по Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" за закупуване на инфузомат - високотехнологичен уред за вливания на разтвори. В рамките на търга бяха продадени 20 от всички 22 творби.

„Миналата година беше събрана сумата от 2400 лева за Отделението по Онкохематология в университетската болница. Надеждите ни, че тази година акцията ще бъде още по-успешна, се оправдаха", заяви младият лекар д-р Любомир Паунов, който беше един от организаторите на благородната инициатива.

Картини закупиха представители на лекарското съсловие, политиката и медиите. С пет закупени картини си тръгна представител на почетния консул на Русия у нас Георги Гергов. На събитието присъстваше и народният представител Георги Търновалийски. Произведенията на Стефано Поповски, Моника Роменска, Милен Сиромашки, Лили Кичукова, Геракси Гераксиев, Георги Терзиев, Васил Стоев, Кирил Иванов и доайена на Дружеството на пловдивските художници Иван Поповски - Джовани бяха емоционално представени от художничката Вихра Григорова, която също участва със свои картини.