Руски парламентарист: Радостно е, че руско-българският диалог се възобнови на най-високо ниво
Секция: Русия
18 Декември 2018 11:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски парламентарист: Радостно е, че руско-българският диалог се възобнови на най-високо ниво

/КРОСС/ Председателят на Комитета на Федералния съвет на Русия Константин Косачев се срещна със заместник-председателя на Народното събрание на Република България Емил Христов и съпредседателя на групата за приятелство България-Русия в Народното събрание на Република България Красимир Велчев.

"Имаме удоволствието да заявим, че тази година руско-българският диалог се възобнови на най-високо ниво. Междупарламентарният диалог също е активиран. Радваме се, че българските представители взеха участие в събитията, организирани от Съвета на федерацията. Виждаме това като добра перспектива за възобновяване на парламентарното сътрудничество ", каза Константин Косачев.

В срещата взеха участие: от българската страна - извънредният и пълномощен посланик на България в Руската Федерация Атанас Кристин; представителите на НД "Русофили" Николай Малинов - председател, Юлиян Гошев - зам. председател и Бойко Митов - член на ИБ. От руска страна в разговорите участваха първия заместник-председател на Съвета на Федерацията на Комисия по международни отношения Сергей Кисляк и член на Съвета на Федерацията от Комисията по бюджет и финансови пазари, ръководител на Групата за сътрудничество на Съвета на федерацията с Народното събрание на Република България Василий Икононик.