Борисов e разговарял по телефона с държавния секретар на САЩ Майк Помпео
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Декември 2018 16:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов e разговарял по телефона с държавния секретар на САЩ Майк Помпео

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по искане на американския държавник, съобщи пресслужбата на правителството.

Двамата са обсъдили сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната, както и изминали успешни военни учения. Дискутирани са били още енергийната сигурност, диверсификацията и европейския газоразпределителен център "Балкан". Акцент е бил поставен също върху инвестициите и двустранните отношения, посочват от МС.

В разговора Бойко Борисов и Майк Помпео са препотвърдили високата и резултатна визита на заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който беше на двудневно посещение у нас миналата седмица. Българският министър-председател е посочил пред американския държавен секретар, че по голяма част от обсъдените с Джон Съливан теми вече има решения.

Бойко Борисов и Майк Помпео са подчертали ангажимента си геостратегическото партньорство между България и САЩ да се засили и да се развива с още по-бързи темпове. Министър-председателят Борисов отново е уверил, че България стриктно изпълнява ангажиментите си към НАТО и е препотвърдил повишаването на разходите за отбрана на 2 на сто от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване.