Обявиха част от номинираните за „Оскар“
Секция: Шоубизнес
19 Декември 2018 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обявиха част от номинираните за „Оскар“

/КРОСС/ Академията на филмовите изкуства и науки разкри в понеделник малък списък с номинираните в 8 от категориите за Оскар, съобщи „Холивуд рипортър".

За първи път в историята Академията разкрива всичките си малки списъци в един ден. Това дава на някои филми и категория предимство, но други като документалните и чуждоезичните остават на заден план.

Както се очакваше мексиканската кандидатура на Алфонсо Куарон за най-добър чуждоезичен филм, намери място в категорията, където ще се състезава с други филми, като полската кандидатура „Студената война" на Павел Павловски.

В категорията влизат още предложенията на Колумбия, Дания, Германия, Япония, Казакстан, Ливан и Южна Корея.

„Мери Попинз се завръща", като лентата се появява както в категорията за най-добри специални ефекти, така и два пъти в категорията за най-добра оригинална песен.

При специалните ефекти тя ще мери сили с филмите на „Марвел", сред които „Черната Пантера", „Отмъстителите: Война без край" и „Ант-мен и Осата", както и „Играч първи, приготви се" и „Соло: История от Междузвездни войни".

В категорията най-добра оригинална песен „Мери Попинз" ще мери сили с дуета на Лейди Гага и Брадли Купър от „Роди се звезда".

Всички номинации за Оскар ще бъдат разкрити на 22 януари, а церемонията по връчването им е насрочена за 24 февруари.