Военни ще охраняват мечка, заспала до свръхсекретен обект в Челябинск
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Декември 2018 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Военни ще охраняват мечка, заспала до свръхсекретен обект в Челябинск

/КРОСС/ Челябинск е град в Русия със суров климат и хора, в чиито околности са разположени не малко закрити и строго охранявани секретни стратегически обекти. Въпреки загражденията и охраната, кафява мечка се е промъкнала и е заспала на територията на един от тях.

Затвореният град се нарича Снежинск. Хибернацията на животното в близост до града е станала причина причината за свикването на спешна комисия.

Според пресслужбата на Министерството на екологията на Челябинския регион, властите решили да не будят мечката, а да я предпазят от любопитни очи.

През следващите дни теренът ще бъде маркиран със специални знаци, ще бъдат инсталирани фотографски капани и ще бъдат организирани патрули - територията ще бъде охранявана от рейнджъри.

През пролетта, когато мечката се събуди, тя ще може да напусне през специално създаден коридор към гората.

Как е попаднала мечката зад оградата на затворения град? Защо е решила да заспи в такава необичайна среда? Тези въпроси все още нямат отговори. Може би е повлияна от времето - дългата и топла есен. Може би нещо е уплашило мечката и тяе напуснала обичайното си местотобитание, вече подготвено за зимния и сън.