Наказателният съд пусна Десислава Иванчева и Биляна Петрова под домашен арест
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Декември 2018 14:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наказателният съд пусна Десислава Иванчева и Биляна Петрова под домашен арест

/КРОСС/ Пореден епизод от сагата Иванчева. За трети път Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Този път изпълнението на решението се отлага с три дни, а прокуратурата има седмица, за да протестира. Според защитата обаче дори и това да стане, би трябвало в събота по обяд Иванчева и Петрова да излязат от ареста за пръв път от 17 април. Освен тях, под домашен арест при същите условия е пуснат и третият обвиняем по делото - Петко Дюлгеров.
Специализираният наказателен съд ще се произнесе по поредното искане на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова да излязат на свобода. Мотивите на адвокатите им са, че здравословното състояние на двете се влошава в ареста.

Вече на два пъти Иванчева и Петрова бяха пускани под домашен арест, а в последствието решението бе отменяно на втора инстанция. Според прокуратурата, ако не са под стража те могат да извършат друго престъпление и да попречат на разследването.
Десислава Иванчева е в ареста от 17 април, когато бе арестувана и държана окована в белезници над пет часа на централен столичен булевард. Според обвинението тя е бавила умишлено преписките на строителния предприемач Александър Ваклин и да ги задвижи е поискала от него 500 000 лева подкуп. Оттогава Иванчева многократно се оплака от лошите условия в ареста и поиска да й бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.