Близки на прегазен от пиян шофьор велосипедист излизат на протест
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Декември 2018 10:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близки на прегазен от пиян шофьор велосипедист излизат на протест

/КРОСС/ Близки и приятели на прегазен от пиян шофьор велосипедист излизат на протест. Година след катастрофата в Приморско извършителят е на свобода, а делото едва сега започва.

33-годишният Евелин Дуков отивал с колелото от Царево до Приморско при съпругата си. На входа на града е пометен от шофьор, карал в насрещното с 94 км/час. След катастрофата водачът е избягал, заловен е по-късно. Установено е, че е карал с 2,7 промила алкохол в кръвта. Той и до момента отрича да е виновен за катастрофата, като обяснява, че не помни нищо. И сега, както и тогава, светофарът на кръстовището не работи. Обвиняемият е освободен с мярка подписка.

Близките на младия мъж събират подписка за промяна на Наказателния кодекс - пияните и дрогирани шофьори да получават по-тежки наказания.

Жалкото и куриозното в ситуацията е, че жертвите правят всичко възможно да има някаква развръзка, а убиецът е на свобода, работи и е по-облагодетелстван от нас. Каквато и присъда да му дадат, и 20 години, Евелин след 20 години няма да се върне, казва Людмила Дукова - съпруга на Евелин.

Искаме законът да бъде променен и това да не се третира като ПТП, за нас си е убийство, каза Иван Гайков, един от най-близките приятели на Евелин. В момента в България е по-безобидно да убиеш някого с кола, отколкото да вземеш рушвет. Това е недопустимо, подчерта той.

Не може безотговорно да се качваш пиян на колата и да си мисли само, че може би на теб няма да се случи. Събираме подписка, за да се промени законът и годините да стигат до 30 при подобни произшествия при особено тежки обстоятелства, каза още Людмила Дукова.

Общинският съвет в Царево ще подкрепи с декларацията действията за по-сериозни наказания.