Путин: Русия трябва да стане петата икономика в света
Секция: Русия
20 Декември 2018 11:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Русия трябва да стане петата икономика в света

/КРОСС/ Преди час започна традиционната ежегодна пресконференция на руския президент Владимир Путин. Тази година събитието се провежда при рекорден интерес - акредитирани са повече от 1700 журналисти от цял свят.

Пресконференцията започна с кратка справка за икономиката на Русия и очакванията за отрасъла. Русия трябва да стане петата в света икономика, завия Путин.

Владимир Путин, президент на Русия: Нуждаем се от пробив. Трябва да скочим в нов технологичен етап. Без това страната няма бъдеще. Това е принципен въпрос и ние трябва да го разберем. Но как да го направим? Трябва да концентрираме ресурсите, с които разполагаме, в най-важните области за развитие. А как да организираме тази работа? Да се дадат едни пари? Без да има ясна цел, не може да има конкретни резултати. Първо се търсят конкретни проекти, а след това ресурси.

Русия трябва да стане петата по сила икономика в света. Това заяви държавният глава на Руската федерация Владимир Путин, предава *РИА Новости*. Путин поясни, че от 2021 г. правителството планира ръст от три процента в икономиката. „Може да има колебания, но най-важното е да влезем в
друга икономическа реалност", поясни Путин.

Обтегнатите отношения с Вашингтон и Запада като цяло - е темата, за която се очакват най-много въпроси. Анализатори предполагат, че няма да се размине и без питания, свързани с непопулярната пенсионна реформа.

Путин отговаря на въпроси на журналисти за 14-и път от идването си на власт. Очаква се пресконференцията да продължи най-малко 3 часа.