Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюгеров излизат утре от ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Декември 2018 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюгеров излизат утре от ареста

/КРОСС/ Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюгеров излизат утре от ареста. Условието обаче е Министерството на правосъдието да осигури гривни за мониторинг, каквито обаче в момента действащи няма.

В определението си съдия Иво Хинов, който за трети път постановява освобождаването на тримата, записа, че те може да напуснат ареста, но домашният им арест трябва да се контролира с гривни. Според юристи още от 2016 година такава възможност в закона има. Практически обаче такава система няма изградена.

В същото време прокуратурата протестира освобождаването на тримата подсъдими за подкуп. От обвинението първоначално са поискали спецапелативният съд да спре действието, което поражда определението за освобождаване. Снощи, в 17.00 часа, обаче от спецпрокуратурата са изтеглили специалното си искане за спиране.

Така, ако МП намери гривни за контрол на Иванчева, Петрова и Дюлгеров, те ще излязат утре от ареста в 12.00 на обяд. Не е ясно какво ще се случи, ако такива технически средства не бъдат намерени, защото в определението на съда ясно е посочено, че домашният им арест трябва да се изпълнява при това условие.