Посрещаме 2019-та година със „Сцена под звездите“
Секция: КУЛТУРА
21 Декември 2018 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Посрещаме 2019-та година със „Сцена под звездите“

/КРОСС/ В Новогодишната нощ за 20-та поредна година зрителите на БНТ ще имат възможността да проследят на живо празничния концерт „Сцена под звездите", който по традиция ще се проведе на площад „Княз Александър I" в столицата. Началото му ще бъде дадено в 22:00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари. Юбилейното издание на „Сцена под звездите" се организира от Столична община като част от Календара на културните ѝ събития и ще бъде излъчено в програмите на БНТ1 и БНТ4.
Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването „100% будни" на БНТ. В празничната програма ще се включат едни от най-популярните изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени". За доброто настроение ще се погрижат още Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф" с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет „Арабеск" - Петя Колева и Стефан Вучов.
Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.
Режисьор на „Сцена под звездите" е Борис Радев, който работи по грандиозния концерт по случай посрещането на папа Йоан Павел Втори, бенефисния спектакъл на футболната легенда Христо Стоичков и мюзикъла „Оркестър без име".
И тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на Новата година.
Концертът „Сцена под звездите" събра миналата година на площад „Княз Александър I" повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на музикалното събитие.
Традиционно в последния ден от годината БНТ прави съпричастни и сънародниците ни в чужбина към празничната атмосфера у нас. В последните минути на отминаващата 2018-та обществената телевизия ще излъчи новогодишно обръщение на Президента на Република България Румен Радев.