Четирима души са загинали при верижна катастрофа между 11 автомобила в Пазарджик
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Декември 2018 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четирима души са загинали при верижна катастрофа между 11 автомобила в Пазарджик

/КРОСС/ Катастрофа с 4-ма загинали на място е станала днес сутринта между селата Звъничево и Братаница в Пазарджишка община, съобщи за „Хоризонт" инспектор Петър Соколов от Пътна полиция.

Инцидентът е станал при сблъсък на леки автомобили лада и пежо на третокласен път.  

В болница е транспортирана тежко ранена жена, за която има опасност за живота.

Сигналът за него е получен в Пътна полиция около 7 часа. Загинали са двама от пътниците в ладата и двама от пежото. Ранената жена е пътувал в ладата. Причините за инцидента се изясняват, каза инспектор Петър Соколов, като предположи, че това може да са пътните условия и несъобразената скорост.

Той призова водачите много внимателно да подбират скоростта и дистанцията в натовареното движение за празниците. Според говорителя на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов тежката катастрофа е станала тази сутрин около 7.00 часа. Сблъскали са се четири превозни средства. На мястото на инцидента незабавно са пристигнали екипи на пожарната, полицейски патрули и линейки. 

ПТП-то е било в район, който не е опесъчен. За случилото се е допринесла и тежката мъгла, признават от Пътна полиция.

„Пристигайки, спасителните екипи са установили верижна катастрофа между четири леки автомобила. В резултат на сериозния сблъсък четирима от пътуващите в автомобилите са починали на място. Трима са транспортирани от екипи на „Спешна помощ“ в МБАЛ - Пазарджик, като състоянието на единия от тях към момента е много тежко. За изваждането им от силно деформираните автомобили се е наложило използването на режещи инструменти от пожарникарите. На мястото се извършва оглед от дежурна група при РУ - Пазарджик, изясняват се причините довели до тежката катастрофа“, уточни Стоянов, цитиран от Фокус. 

Временно е ограничено движението по път II-84 Звъничево - Велинград в участъка Звъничево - Вaрвара поради ПТП. Обходен маршрут: по път III-8402 с.Вaрвара - Септемврийски ханчета .