Цветан Цветанов: Всичко, което правим, е за сигурността на държавата
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Декември 2018 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Цветанов: Всичко, което правим, е за сигурността на държавата

/КРОСС/ "2014 г. след терористичния акт в Париж всичките европейски държави приеха тази директива. Всичко, което правим, е за сигурността на държавата". Това каза в интервю за предаването „Тази събота по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Ако нямаше терористични актове, нямаше да е необходимо да приемаме подобни промени в законодателството", допълни той. По отношение на избора на Министерството на отбраната, да бъдат закупени самолети „Ф-16", Цветанов обясни, че решението за това е експертно: „Решението, което вчера беше обявено от Министерството на отбраната, е експертно. Започва процедура от 14 дни. Изборът за „Ф-16" е най-доброто от стратегическа гледна точка, за защита на държавната сигурност".

Той пожела 2019 г.да бъде по-силна, по-здраво и да се запазим като част от силния Европейски съюз. Според него, страната не се нуждае от предсрочни парламентарни избори. „Убеден съм, че само стабилно правителство може да се справи с всяко едно предизвикателство", каза още Цветан Цветанов.