Цвета Караянчева: АМ „Хемус“, която ще бъде построена, е една глътка свеж въздух за този регион
Секция: ПОЛИТИКА
22 Декември 2018 10:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цвета Караянчева: АМ „Хемус“, която ще бъде построена, е една глътка свеж въздух за този регион

/КРОСС/ „Бюджетният излишък е събран от правителството и не се дава под масата, а за конкретни инфраструктурни обекти". Това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Смятам, че АМ „Хемус", която ще бъде построена, е една глътка свеж въздух за този регион. В крайна сметка не се дават за градинки, чешмички и за спортни площадки, в които има само баби. Убедена съм, че правителството трябва да дава тези пари", допълни тя. „Имахме големи дебати в пленарна зала, големи постижения по време на европредседателството. всички участваха в него и то беше много важно. В крайна сметка се оказа, че не сме толкова лоши, защото всички участници дадоха всичко от себе си", изтъкна тя и заяви, че според нея, думата на 2019 г. е „динамика".

Караянчева коментира протестите през изминалата година, като посочи, че всеки протест изостря общественото внимание и сетивата на политиците. На въпрос, имали ли са управляващите от ГЕРБ сериозни политически грешки, Караянчева отговори: „Може би едната е недоброто осведомяване на гражданите за неща, които правим за тях. Такъв пример е Истанбулската конвенция, както и средствата, даващи се на пострадали при автомобилни катастрофи. Друг пример са данъците на старите автомобили", посочи тя и заяви, че трябва да се роботи повече, в насока обяснение на политиките, а също така да се взема предвид и мнението на обществото.