Иванчева и Петрова напуснаха следствения арест
Секция: ПОЛИТИКА
22 Декември 2018 15:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иванчева и Петрова напуснаха следствения арест

/КРОСС/ Бившият кмет на столичния район „Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, които са подсъдими за подкуп, са напуснали днес ареста към Централния софийски затвор, научи „Хоризонт".

Това е станало с коли на 7-о Районно полицейско управление. След като бъдат регистрирани в полицейското управление, двете ще бъдат откарани на адресите, на които са заявили пред Специализирания наказателен съд, че ще изтърпяват домашния си арест.

Малко преди тях от ареста е бил освободен и третият подсъдим в корупционната афера в столичната община "Младост" - Петко Дюлгеров.

Дали мярката им за неотклонение „домашен арест" ще бъде потвърдена от Апелативния специализиран съд, ще стане ясно след почивните дни.

Домашният арест на Иванчева и Петрова, както и бившия районен кмет Петко Дюлгеров, които са обвинени, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, беше постановен и мотивиран на 40 страници от съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов.

В определението си той записа, че той влиза в сила днес в 12 часа. Прокуратурата протестира по-леките мерки на Иванчева, Петрова и Дюлгеров и - първо поиска, а после се отказа, да бъде спряно предварителното изпълнение на по-леките мерки за неотклонение. Което отвори пътя към дома на тримата - поне за Коледните празници.

Голямата въпросителна около подобно благоприятно развитие на намиращите се от осем месеца под стража подсъдими, е изричното обвързване, което направи съдия Иво Хинов на домашния им арест с електронния контрол на тримата.

От правосъдното министерство съобщиха, че са уведомили спецсъда за невъзможността засега на Иванчева, Петрова и Дюлгеров да бъдат сложени електронни гривни, защото те все още са в тестов период и не се прилагат върху подсъдими и обвиняеми.