Сергей Станишев: Има огромен дефицит на справедливост в Европейския съюз
Секция: ПОЛИТИКА
22 Декември 2018 18:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сергей Станишев: Има огромен дефицит на справедливост в Европейския съюз

/КРОСС/ „Трябва да признаем наши грешки и провали, особено онези, които направихме в началото на това столетие" това каза в интервю за предаването „Годината" по Дарик радио председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

„Създадоха се нови неравенства, не се контролира глобализацията и много от рецептите които Западът даваше на Източна Европа намалиха техния икономически потенциал", коментира той. Станишев обсъди ситуацията в Европа, през призмата на ПЕС, като посочи, че има огромен дефицит на справедливост в Европейския съюз. „Например, че данъците, които плащат мултинационалните дигитални компании трябва да се променят и това е ресурс за подкрепа на по-справедливото разпределение на ресурсите", изтъкна той.

По въпроса за Истанбулската конвенция, Станишев е на мнение, че е тъжно и срамно, че политиците нямаха кураж да водят политика,в интерес на жените, но подчерта, че този въпрос, на този етап за България е приключил. „Истинската причина за решението на Конституцуионния съд е, че ако бяха подкрепили друга теза, правителството падаше", каза още Сергей Станишев.