Биляна Петрова: Твърдо не е имало подкуп
Секция: ПОЛИТИКА
23 Декември 2018 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Биляна Петрова: Твърдо не е имало подкуп

/КРОСС/ "Твърдо не е имало подкуп и не е ставало дума да се вземат пари за лична облага." Това заяви пред bTV отстраненият бивш заместник-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова.

Петрова обясни, че има различни хипотези как се е озовала паричната сума в колата, но на този предпочита още да не ги коментира.

Вчера тя беше пусната под домашен арест заедно с бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Двете са подсъдими за получаване на подкуп от 70 000 евро, заедно с посредника в схемата Петко Дюлгеров.

Тя сподели и част от заплахите към нея: "Ако не кажеш определено нещо, си труп". Петрова обясни, че това е само една от заплахите, които е получавала.

Бившият зам.-кмет изтъкна още, че се страхува за заплахите, които са отправени към адвокатите. По думите ѝ е имало разлепени некролози на адвокат Савова в столицата.

Петрова се обърна и към главния прокурор с думите: "Господин главен прокурор, вие разследвате ли всички заплахи и престъпления или просто избирате какво да разследвате"?

Припомняме, на 19 декември състав на Специализирания наказателен съд със съдия Иво Хинов разпореди най-тежката мярка "задържане под стража" да бъде заменена с домашен арест.

Идеята беше да се приложи новата система с електронна гривна, но се оказа, че системата все още не е внедрена. Въпреки това мярката бе изпълнена.

Петрова се надява, че ще започне едно по-човешко отношение към арестантите.

Тя иска да знае защо строителният предприемач Алексаднър Ваклин говори пред медиите едно, а в съдебна зала съвсем друго.

Бившата зам.-кметица заяви, че коледно-новогодишните празници ще ги прекара със семейството си и ще готви защитата си.