Депутатът Светлана Ангелова подкрепи благотворителната кауза в Новград
Секция: ПОЛИТИКА
23 Декември 2018 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатът Светлана Ангелова подкрепи благотворителната кауза в Новград

/КРОСС/ Народният представител от ГЕРБ - Русе Светлана Ангелова подкрепи каузата на Коледния благотворителен концерт и базар, които се състояха в салона на Народно читалище „Христо Ботев 1927" в Новград /Община Ценово/. Тя закупи множество картички и други декоративни предмети с празнична тема, изработени от децата в ОУ „Алеко Константинов" и клуб „Лидер". Идеята е със събраните средства да бъде
създаден документален филм, посветен на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Той ще носи заглавието „Мъже от огън" и негов режисьор ще бъде Олег Ковачев.

Филмът ще бъде посветен на подвига на войводите и тяхната чета, стъпили на българския бряг край Новград преди 150 години.

„Радвам се, че по този начин отдаваме своята почит към тези достойни българи и ще припомним славните страници на историята и нейните уроци", сподели Ангелова. Народният представител поздрави присъстващите на Коледния концерт с думите: „В тези празнични дни правим равносметка на отиващата си година - радваме се на всичко хубаво, което ни се е случило и вземаме поука от грешките си. Въпреки трудностите,
Новград и община Ценово се движат във вярната посока. Предстои ни много работа, предстои ни нова, изпълнена с още по-големи предизвикателства 2019 година".

В знак на признателност за стореното досега Ангелова и колегите й от ГЕРБ-Русе получиха специални благодарствени адреси от председателя на читалището Росен Ерусалимов и кмета на Новград Диана Копчева.