Откриват близо 1500 нови места в детски градини в столицата догодина
Секция: ПОЛИТИКА
23 Декември 2018 14:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриват близо 1500 нови места в детски градини в столицата догодина

/КРОСС/ "Догодина ще бъдат открити между 1100 и 1500 нови места в детските градини в столицата." това заяви заместник-кметът по културата Петър Чобанов в онлайн предаване по темата за недостигът на места в детските градини в София.

По думите му никога в историята на София не са се строили толкова много детски градини, като през последните години.

"За последните 10 години са изградени близо 100 обекта, а през 2019 ще се работи по нови 15", подчерта той.

Чобанов сподели също, че се ремонтират баните в Овча Купел и Банкя, като цялостният ремонт се очаква да приключи през 2020 г.

Той посочи, че 6 млн. лв. са осигурени за ремонта на сградата в Банкя, а за този в Овча Купел над 3 млн.лв. европейски средства.

По думите му се предвижда банята в Овча купел да се превърне в научно-образователен център.

Чобанов подчерта, че се работи и по възстановяването на банята в "Горна баня". Той е категоричен, че сградата трябва да запази своето предназначение на баня, каквото е и настояването на жителите на квартала.

Според него основният проблем там е недостатъчният дебит и концесията, която е сключена през деветдесетте години с бутилираща компания.

Относно темата за съдбата на северното крило на Централната минерална баня в столицата, заместник-кметът отбеляза, че още в древен Рим термите не са били само място за хигиена, а също и за култура. Така Чобанов аргументира намерението на общината северното крило на сградата да бъде превърнато в музей.