Как да преоткрием коледната магия?
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Декември 2018 21:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да преоткрием коледната магия?

/КРОСС/ Всяка година с наближаването на Коледа напрежението сякаш нараства и започват промоции, продажбени тактики, трескаво ежедневие по приключване на годината, постигане на цели, харчене на бюджети, правене на отчети... стрес, стрес, стрес... все едно идва краят на света.

И някъде между подготовката за празниците се започва „Ох, още не съм купил/а подаръците...", „Ох, трябва да пазаруваме за Коледа, нали трябва 9 ястия да се приготвят..." и наближават следващите трескави моменти по пазаруване и приготвяне на храна... Познато, нали?

Спрете за малко, мили хора! Къде е магията на Коледа? Миналата Коледа имах няколко клиентки, които бяха решили, че искат да променят за себе си начина, по който преминава този период, защото като жени, организиращи празника у дома някак всичко им идваше в повече. Искаха да направят нещо по-различно и да се чувстват спокойни, усмихнати, да усещат любов и близост с близките си, а не нерви, бързане и умора.

Преди време поради същите причини, коледните празници и за мен се бяха превърнали в нежелан ангажимент. Повярвайте, всичко това може да се промени и да имате незабравими хубави преживявания.

Как да създадем наистина хубав празник и предпразничен период? - Пътят е смяна на перспективата, излъчване на любов и създаване на близост. Това е процес, свързан с вътрешна работа, но все пак можете да направите няколко крачки към позитивна промяна още тази Коледа като започнете да работите ежедневно върху нагласата си и възприятията си.

Можете да проверите нагласата си така: затворете очи и вдишайте 5 пъти дълбоко и бавно. Мислете си за близките, за Коледа с близките си... Какво всъщност изпитвате? Усещате ли любов? Чувствате ли близост с тях? Или сте се отдалечили? Чувствате ли се свързани позитивно или по-скоро отхвърлени, неразбрани, необичани...

• Представете си как изглежда идеалната Коледа за Вас? С кого сте? Къде сте? Какво правите? Как общувате? Представете си идеалната картина... дайте си възможност да помечтаете в детайли за това как би протекла идеалната Коледа за Вас..

• Какво чувате? Какво си казвате? Какво искате да чуете от хората около Вас?

• Какво правят те за Вас и Вие за тях?

• Какво е усещането да имате тези хора, думи, дела във Вашата Коледа?

• Усещате ли любов?

• Ако не, как бихте разпознали, че сте обичани? Какво искате да видите, чуете или усетите, или какво искате любимите хора да направят за Вас?

• Какво можете да направите Вие, за да имате усещане за любов и близост?

• Дали трябва да промените начина си на комуникация, реакции и поведението като цяло или нещо друго?

• Какво ще направите различно за тази Коледа?

• Ангажирате ли се с това да го направите?

Ние не можем да променим другите. Можем да променим само собствените си реакции, поведение и отношение, така ставаме проводници на промяна. Бъдете вдъхновение за другите, като ги дарявате с близост и любов! Първо трябва да дадем, а после ще получим! Така е и в любовта - излъчвайте любов и ще получавате любов! Весели и незабравими празници!