Тръмп избра Патрик Шанахан за министър на отбраната
Секция: СВЯТ
23 Декември 2018 19:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп избра Патрик Шанахан за министър на отбраната

/КрОСС/ Доналд Тръмп обяви новият министър на отбраната, това е Патрик Шанахан, след оставката на Джимс Матис, пише американският президент в Туитър.

"За мен е удоволствие да съобщя, че нашият много талантлив заместник-министър на отбраната Патрик Шанахан ще поеме поста на действащ министър на отбраната, започва на 1 януари 2019 г. Патрик има дълъг списък от постижения, докато служи като заместник, а преди това и Боинг. Той ще бъде страхотен," обясни Тръмп.

"Току-що имах дълъг и продуктивен разговор с президента Ердоган. Обсъдихме ДАЕШ, нашето взаимно участие в Сирия и бавното и високо координирано изтегляне на американските войски от района. След много години те се връщат у дома. Обсъдихме и силно разширената търговия", добави той.

Вчера, ключовият политик в президентската администрация, Брет Макгърк подаде оставка. Той е несъгласен с решението на държавния глава САЩ да се изтеглят от Сирия.

Оставката на Брет Макгърк е два дни, след като Матис също се оттегли от поста си в знак на протест срещу решението на Тръмп. Макгърк бе специалният пратеник на САЩ в международната коалиция срещу групировката "Ислямска държава".