Десислава Иванчева: Това е мръсна история
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Декември 2018 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десислава Иванчева: Това е мръсна история

/КРОСС/ "Това е мръсна циркаджийска история, която цели да бъдем спрени в борбата с имотни измами и презастрояване" това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” на bTV отстраненият кмет на район „Младост” Десислава Иванчева.

Преди два дни тя беше пусната под домашен арест – на свобода е за първи път след показния арест на 17 април в центъра на София. Тя беше задържана заедно с заместничаката си Биляна Петрова по обвинение, че са взели подкуп от 56 хил. евро.

По думите на Иванчева прокуратурата коригира и намества данните, свързани с делото. Тя е категорична, че никога не е искала и не е взимала подкуп, а всички суми, за които се споменава в изтеклите СРС-та са за дарения.Скоро ще се слушат СРС-тата и ще се разбере какво стои зад тях. Ние тепърва ще ги слушаме… Тези 15 хил. за прокуратурата какво означава – за офертата да ме отстранят. Даже ми е обидно, че струвам 15 хил. даже не евро, а лева”, коментира Иванчева.

Отстраненият кмет на „Младост” каза, че с Александър Ваклин се е срещнала само веднъж и е било във връзка с дарение, което той само е пожелала да направи – детска площадка.В края на интервюто Десислава Иванчева благодари на съдия Иво Хинов, който пусна нея и Бояна Петрова под домашен арест, и на всички граждани, които я подкрепят. Призова също да престане натискът върху техните адвокати.