Маша Илиева: Най-важният акцент през 2018 г. беше гостуването ни в Болшой театър
Секция: КУЛТУРА
24 Декември 2018 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Маша Илиева: Най-важният акцент през 2018 г. беше гостуването ни в Болшой театър

/КРОСС/ "Най-силният момент в отминаващата година за Националната опера и балет е гастролът в Болшой театър" това каза пред БНР примабалерината Маша Илиева, която е и репетитор в националния балет, в равносметка за 2018 година.

Тя подчерта, че за целия екип това е било „голямо предизвикателство и чест".
В предаването „Преди всички" Маша Илиева определи като успешна годината за нейните ученици от балетната ѝ школа. Тя подчерта, че изпращат 2018 година с „бум от медали".

Националната опера и балет очаква с нетърпение началото на 2019 година, когато известният руски балетист и хореограф Михаил Баришников ще гостува с нашумялата постановка „Бродски/Баришников".

„Той е невероятен артист. И като актьор е велик. С нетърпение го очаквам. /.../ Аз съм го гледала като дете на живо, тогава гостува в София с Мариинският театър. Танцува в балета „Дон Кихот". Не си спомням дали аз съм се впечатлила толкова от него, или толкова съм слушала след това за неговия скок, за невероятните пируети. След това той остана в САЩ и вече нямаше шанс да го видим на наша сцена. Ето че половин век по-късно той се завръща на столична сцена", каза още Маша Илиева.