Какви са тенденциите при елхите за зима 2018 – 2019
Секция: Шоубизнес
24 Декември 2018 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какви са тенденциите при елхите за зима 2018 – 2019

/КРОСС/ Изложението Christmasworld (Коледен свят) във Франкфурт, Германия, се провежда в началото на всяка година и задава модните тенденции при коледните елхи и празничната украса. През 2018 година близо 50 000 души от 129 страни са посетили „Коледен свят", за да открият последните продукти и модните тенденции, които показват над 1000 изложители от 43 страни. Хората, които са екочувствителни и загрижени за опазването на природата, все повече се ориентират към изкуствените елхи. До неотдавна тяхната визия правеше компромис с усещането ни за истинската Коледна елха, но дали днес е така?

Тази година най-търсената елха е 3D. Тя е зелена, обемна, с триизмерни иглички и наподобява истинска както от 2 метра, така и от 2 см разстояние. Елхата е българска, но е хит в 8 европейски държави. Произвежда се в единствената фабрика за елхи на Балканите в град Раковски.

Вторият най-актуален модел е „заснежената" елха. Тя е като посипана със сняг. Предпочитана е в България, Румъния, Сърбия, Словения и Хърватска.

Новости има и при цветовете. Освен в зелено, актуални са и елхите в бяло и червено. В Македония например избират дръвчета в червено. Алено предпочете и Мелания Тръмп за Белия дом. В Австрия най-много „върви" оранжевото.

Тенденциите и модата в елхите се задават всяка година на специализираните световни изложения във Франкфурт, Милано и Атланта. През 2019-2020 г. хит се очаква да бъдат елхичките със сняг само от едната страна - така както е в природата. Българските производители на елхи и украса в град Раковски посещават изложението Christmasworld над 10 години и се стараят да влагат в елхичките и украсата, които произвеждат в България, най-интересните световни тенденции.