Кралица Елизабет Втора с призив за мир и добронамереност в коледното си послание
Секция: СВЯТ
24 Декември 2018 19:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кралица Елизабет Втора с призив за мир и добронамереност в коледното си послание

/КРОСС/ Британската кралица Елизабет Втора ще призове в коледното си послание към нацията за вслушване в традиционно свързваните с Коледа призиви за мир и добронамереност и ще подчертае, че хората трябва да проявяват взаимно уважение дори когато имат дълбоки различия, предаде Ройтерс.

92-годишната кралица ще говори и за значението на семейството и приятелството. През изминалата година нейният внук принц Хари се ожени за родената в САЩ актриса Меган Маркъл

В продължение на цялото си 66-годишно управление кралицата е избягвала да коментира спорни международни или политически проблеми. В откъсите от речта й, публикувани от Бъкингамския дворец, тя не споменава предизвикалото много спорове и бурни реакции посещение на президента на САЩ Доналд Тръмп в страната през изминалата година, нито несигурността, свързана с предстоящото догодина напускане на ЕС. Но говорейки за раждането на Исус Христос, тя ще заяви, че смята, "че неговото послание за мир на Земята и добронамереност към всички никога няма да спре да бъде актуално. То може да бъде чуто от всички и остава също толкова необходимо, както винаги е било".