Елизабет II: Рождество е надежда
Секция: СВЯТ
26 Декември 2018 09:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елизабет II: Рождество е надежда

/КРОСС/ "Някои култури смятат, че дългият живот носи мъдрост. Бих искала да вярвам в това. Може би част от тази мъдрост е да признаеш някои от загадъчните парадокси на живота като например този, че човешките същества имат огромна склонност към доброто, но въпреки това и способност да вършат зло".

Това отбеляза британската кралица Елизабет II в традиционното си послание по случай Рождество Христово.

Тя не пропусна да отбележи, че традиционната служба за Коледа е създадена от пастор, който е преживял ужасите на Първата световна война.

Коледната история запазва своята привлекателност, тъй като не дава теоретични обяснения за пъзелите от живота. Вместо това става дума за раждането на детето и за надеждата. Само няколко души признаха Исус, когато той се роди. Сега го следват милиарди, отбеляза кралицата.

Тя отбеляза, че вярва, че посланието на Христос за мир на земята и добрата воля към всички никога не е остаряло.

Словото на Елизабет II изобилстваше с препратки към най-кървавите конфликти на ХХ в. и на участието на представители на кралското семейство на страната на свободата.

Израз на това е разрастването на Британската общност. Кралицата не пропусна да се похвали, че през изминалата година е станала баба.