За активност на евроизборите призова Карадайъ на митинг за годишнина от Възродителния процес
Секция: ПОЛИТИКА
26 Декември 2018 18:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За активност на евроизборите призова Карадайъ на митинг за годишнина от Възродителния процес

/КРОСС/ В кирковското село Могиляне се проведе митинг, посветен на 34-ата годишнина от събитията по време на Възродителния процес. 

На събитието присъства и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който апелира за единство и активност на изборите за европейски парламент догодина. 

 

"Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година”, с  тези думи се обърна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ към хилядите членове и симпатизанти на ДПС, събрали се на възпоменателния митинг пред паметника  на "Тюркян Чешма", за да отдадат почит на жертвите от трагичните събития през 1984 г. в кирковското село Могиляне, съобщиха от пресцентъра на ДПС. 

„Само да знаете как изглежда тази картина от тук! Тук виждам цяла България, хора от всички региони на страната. По-различна картина от миналата година, когато имаше едни хора, които не знаеха къде им е мястото. Тогава казахме - тези, които работят срещу нашето единство, не са наши приятели, а врагове. Каквито и опити да правят да ни разделят, ние казахме още тогава - трудно ще е, тежко, но това е поредното ни изпитание. Длъжни сме да бъдем горди и достойни депесари, да преодолеем и това. И то премина, и сега виждаме площада.

Това знаме не е само един метър плат, то е изтъкано с душите на нашите жертви, с тъгата и болката на героите и репресираните.

Това знаме ще се вее още дълго време, защото е флагът на свободата, мира и единството”, заяви от трибуната Мустафа Карадайъ.

"Да помогнем да се върнат заблудените под знамето на свободата и толерантността. Това е биографията на ДПС, тя не трябва да се забравя, за да не се повтарят онези събития от тоталитарния режим", добави лидерът на ДПС.

Той  отбеляза и за съществуващата криза на толерантността в България и Европа и опитите за ксенофобия, разделение и противопоставяне, съобщават още от пресцентъра на Движението за права и свободи. Карадайъ призова всеки един да направи своя личен  избор и да участва на предстоящите избори през 2019 г, защото в „демокрацията изборът се прави чрез избори“:

"Местните са далеч, но преди това са изборите за Европейски парламент. Те са много важни за ДПС, за България, за Европейския съюз. Ако в Европа днес се отчита криза на толерантността, то тук ние я понасяме всеки ден. В управлението има националисти, които Европа нарича фашисти.Ние имаме отговорност към Родината си и сме длъжни да направим своя избор, България да направи своя избор, ЕС да направи своя избор. Затова да бъдем активни и да заемем полагащото ни се достойно място!”, завърши речта си Мустафа Карадайъ.

Ръководство на ДПС поднесе венци и цветя на Тюркян чешма.