Кевин Хасет от Белия дом: Постът на шефа на Фед Джером Пауъл не изложен на опасност
Секция: СВЯТ
26 Декември 2018 21:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кевин Хасет от Белия дом: Постът на шефа на Фед Джером Пауъл не изложен на опасност

/КРОСС/ Постът на председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл не е изложен на опасност, заяви в сряда топ икономическият съветник на Белия дом - Кевин Хасет, цитиран от Ройтерс. Изявлението е факт след подновените критики на президента Доналд Тръмп относно политиката на Фед и в частност на Пауъл за повишаване на лихвените проценти.

Запитан от репортерите в Белия дом, дали постът на Джером Пауъл е в безопасност, Кевин Хасет отговори: "Да, разбира се, на сто процента". Запитан отново дали не е застрашен поста на Пауъл, Хасет отговори: "Напълно".

Председателят на Съвета на икономическите съветници в Белия дом също така посочи, че президентът Доналд Тръмп е "много доволен" от своя финансов министър Стивън Мнучин. По този начин Хасет се опита да опровергае информацията на CNN, че президентът на САЩ е все по-недоволен от работата на министъра на финансите, визирайки срещата през уикенда на Мнучин с главните изпълнителни директори на шестте най-големи банки в САЩ.

"Аз съм напълно уверен, че президентът е много доволен от финансовия секретар Мнучин", заяви най-висшият икономическите съветник на Белия дом пред Fox Business Network. "Срещал съм се с тях заедно в Овалния кабинет много, много пъти и те имат много колегиални и продуктивни работни взаимоотношения", посочи Хасет.