11 чисто нови BMW Серия 5 от 1994 г. зарязани в Благоевград
Секция: Автомобили
28 Декември 2018 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
11 чисто нови BMW Серия 5 от 1994 г. зарязани в Благоевград

/КРОСС/ На находка в стил Саудитска арабия са се натъкнали от Център за борба в ръждата в Благоевград - 11 чисто нови „петици" на BMW от 1994 г., зарязани в склад край града, информира сайта http://skorost.info.

Колите никога не са били регистрирани. Те са модели 520i и 525i, основно седани в черен и червен цвят, плюс едно комби. От снимките, разпространени на фейсбук страницата на Центъра за борба с ръждата, се вижда, че баварците са още с найлоните по седалките и производствените документи.

В коментарите под качените снимки, потребители твърдят, че колите са били внесени за първия рент-а-кар в България. Твърди се още, че дилърът на BMW, който е доставил машините, се е грижил редовно да сменя течностите в двигателя. Хората коментират, че се очаква да бъдат продадени на търг за по 15 000 евро всяка, но евентуалните купувачи биха имали проблем с регистрирането им в КАТ.

Причината е, че са чисто нови, т.е. не са били регистрирани досега, но не отговарят на съвременните еко стандарти. Според коментаторите в социалната мрежа единственият вариант е да се регистрират в Германия и след това да бъдат върнати обратно тук. Въпреки това хора заявяват готовност да ги купят всичките наведнъж.