Хиляди полети в САЩ бяха отложени заради зимна буря
Секция: СВЯТ
28 Декември 2018 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хиляди полети в САЩ бяха отложени заради зимна буря

/КРОСС/ Хиляди полети бяха отложени вчера в САЩ заради зимна буря, а стотици бяха отменени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Причина за нарушенията във въздушния транспорт стана започнала още в сряда вечерта зимна буря. Над 1000 полета бяха отменени, докато броят на отложените полети достигна 4200. Близо 400 полета от и към международното летище Далас-Форт Уърт бяха отменени, а стотици бяха отложени.

В резултат на бурята пътник и стюардеса пострадаха леко при турбуленция над същото летище на борда на пътнически самолет, идващ от Мексико. Впоследствие самолетът беше отклонен за Остин, където кацна безаварийно, и там на пострадалите беше оказана медицинска помощ в местна болница, след което бяха изписани.

Метеоролозите съобщават, че бурята е донесла силни дъждове и гръмотевични бури и има риск от наводнения в югоизточната част на САЩ, включително в Тексас, Луизиана, Мисисипи и Алабама.Издадено е и предупреждение за риск от възможна поява на торнада в Централна и Югозападна Луизиана и в Югоизточен Тексас. Губернаторът на Канзас обяви извънредно положение.