Най-често се лети до Лондон по Коледа и Нова година, според анализ
Секция: Туризъм
28 Декември 2018 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-често се лети до Лондон по Коледа и Нова година, според анализ

/КРОСС/ Много българи пътуват извън страната за ноледните и новогодишни празници, а други се връщат в родината, за да бъдат със своите близки. Кои са предпочитани дестинации и откъде се прибират най-много наши сънародници. Анализ на нискотарифна компания е на база закупени самолетни билети за период на пътуване 21-31 декември, като не се отчитат билетите по вътрешни полети в България, които също са значителен брой.

Най-много пътувания със самолет извън страната, също както и през миналата година, ще има до Лондон, Великобритания - дестинация с пет летища и няколко авиокомпании, опериращи полети от София, Варна, Бургас и Пловдив. На второ място по посещаемост по време на празниците е Рим, Италия, следван от Германия с най-много закупени билети до Франкфурт и Берлин.

При пътуванията към България Лондон отново е фаворит с най-много закупени билети до страната, което се дължи и на големия брой българи, живеещи там. Много са и сънародниците ни, които пътуват от Германия, Италия и Испания.

Ако все още има хора, които се колебаят дали да не заминат някъде в последния момент за Нова година, все още има доста добри цени на самолетни билети до дестинации като Париж, Лондон, Брюксел, Берлин, Мадрид, а дори и град Акаба в Йордания.