МВР издирва по видеозапис обирджии на магазин
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Декември 2018 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР издирва по видеозапис обирджии на магазин

/КРОСС/ Камери заснеха въоръжен грабеж на хранителен магазин във Варна. На видеото се вижда как млад мъж насочва пистолет срещу две продавачки и отнема оборота от 500 лева. Една от продавачките - Ваня Кръстева, се опитва да спре обирджията.

С колежката отчитахме касата, когато влезе маскирания мъж. Той хвърли торбичка на масата и каза да слагаме оборота вътре. Опитахме се да то „забаламосаме" малко, да го разубедим по някакъв начин, обаче той беше много настоятелен. Каза да слагаме парите в торбата. Когато колежката ми се обърна, той посегна към чекмеджето с парите и аз се опитах да го спра, обаче той беше много бърз и избяга. Исках да му хвана ръцете, да го спра, но не успях. Оръжието му остана в ръцете ми, но се разглоби и част от него падна на земята, разказа Ваня Кръстева в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин". Преди него влезе друг мъж, взе си една вафличка, личеше си, че е наркозависим. Той гледаше също към чекмеджето, след няколко минути влезе другият - с маската, след като в магазина вече нямаше други клиенти, спомня си още продавачката. Тя обясни, че е успяла да види само очите му и няма да може да разпознае обирджията. Дадох си сметка, че съм в опасност след това. В първия момент не мислиш а действаш, каза още Ваня Кръстева.

Случаят е от преди месец, но едва сега беше оповестен от полицията заедно със записи от камерите, в опит извършителите да бъдат открити. От полицията отправят апел всеки, който разпознае някой от двамата мъже, да сигнализира в най-близкото полицейско управление.