До обяд- слънце, следобед- облаци
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Декември 2018 10:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До обяд- слънце, следобед- облаци

/КРОСС/ Днес ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще продължи да се затопля. Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Следобед облачността ще се увеличава и вечерта на места в Североизточна България ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса.
Над планините преди обяд ще е слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи. На отделни места ще прехвърчи сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.
Тази нощ и утре, с усилване на вятъра от северозапад, в Източна България - от север, температурите ще започнат да се понижават. На места ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините - от сняг. В неделя ще е почти без валежи, но ще остане предимно облачно. Вятърът ще отслабне. На 31 декември на много места в страната ще има превалявания- и от дъжд, и от сняг. В новогодишната нощ на места ще превалява слаб сняг и вятърът отново ще се усили. На 1 януари ще е ветровито и студено, без съществени валежи.