Московската полиция ще бори престъпноста с дронове
Секция: Русия
28 Декември 2018 12:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Московската полиция ще бори престъпноста с дронове

/КРОСС/ Московските власти ще използват специални безпилотни летателни апарати за борба със злосторници, съобщава в. "Известия", цитиран от Би Би Си. Полицията вече е получила първата партида специализирани дронове, разказва шефът на столичния департамент за регионална сигурност и борба с корупцията Владимир Черников.Полицейските дронове ще се използват за наблюдение, патрулиране и оглед на местопроизшествия. Освен това ще бъдат снабдени с техника, способна да обезврежда безпилотни апарати, които правят незаконни видеозаписи или доставят забранени товари.
Новите апарати ще се базират в две полицейски коли с висока проходимост. Те ще могат да неутрализират всеки дрон, управляван дистанционно или използващ Джи Пи Ес, смята Михаил Липатов, генерален директор на компанията "Ем индъстрис" (M-Industries), разработваща дронове и роботизирани системи.

Засега системите действат в изпитателен режим. Небето над Москва в рамките на околовръстната магистрала е затворено за полети, като изключение се прави само за спешните служби. Отвъд шосето може да се пускат дронове, но само с разрешение от властите на Москва.