Ученици дариха 3500 лв. на детската онкохематология в ИСУЛ
Секция: Здраве
28 Декември 2018 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ученици дариха 3500 лв. на детската онкохематология в ИСУЛ

/КРОСС/ 3500 лв. дариха на детската онкохематология в ИСУЛ децата от основното училище „Максим Горки" в град Левски. Преди празниците малчуганите в града организираха благотворителен базар и коледно фото студио в града. Освен това децата от основното училище са записали и видео обръщение към връстниците си, които ще прекарат празниците в болницата.

С изработване на коледни играчки, сувенири и лакомства учениците от основно училище „Максим Горки" в града успяват да съберат сумата от 3500 лв., разказа директорката на школото Даниела Георгиева: "Те бяха главните действащи лица. Ние учителите просто не бяхме в центъра на вниманието. Аз съм възхитена като човек от отношението на децата".

Парите, събрани от благотворителния търг, вече са преведени по сметката на клиниката по детска онкохематология в ИСУЛ. Освен дарението малчуганите записват и изпращат коледно обръщение към техните връстници, които се налага да изкарат празниците в болницата.

"Коледа е вълшебно време, затова не спирайте да мечтаете и чудото ще се случи. Бъдете силни, бъдете смели. Нека надеждата никога да не ви напуска, а любовта да е във вашите сърца. Весела Коледа и щастлива Нова година", пожелаха учениците на децата в лечебното заведение.