Най-горещо лято от близо век насам в Австрали
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Декември 2018 19:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-горещо лято от близо век насам в Австрали

/КРОСС/ В Австралия преживяват най-горещото лято от близо век насам. Средните температури са с около 14 градуса над нормалното и на места надхвърлят 40 градуса.

За четвърти пореден ден температурите в щатите Нов Южен Уелс, Виктория и Южна Австралия, надхвърлят 40 градуса, което е значително над средните месечни показатели. Според статистиката подобно явление се е наблюдавало за последно преди близо век. В редица щати са издадени и предупреждения за опасност от избухване на пожари. По традиция януари е най-горещият месец на континента-държава, но според синоптиците декемврийската гореща вълна вещае природни катаклизми още преди началото на Новата 2019 г.

Австралийците и гостите на Зеления континент търсят разхлада на един от знаменитите плажове край Сидни - Бонди.

Харун, турист от Англия: Чудесно е да дойдеш тук от студената Англия и да се порадваш на прекрасното слънце! Фантастично е! Страхотен плаж!

Анил Пиано, сърфист: О, вижте, тук е прекрасно, защото има лек бриз, а ако отидете малко навътре е много, много горещо! Мисля, си, че разхладата ни води на Бонди.

Спасителите на плажа не са подготвени за наплива от хора.

Брус Хопкинс, спасител: Горещото време ще доведе много хора, които ще искат да се порадват на слънцето, водата и прекрасното небе, тук на плажа Бонди.

Синоптиците не очакват понижаване на температурите в следващите дни.