Новогодишната нощ ще посрещнем с облачно време и превалявания
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Декември 2018 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новогодишната нощ ще посрещнем с облачно време и превалявания

/КРОСС/ В периода до Нова година дневните температури ще са малко над нулата, в низините на Южна и Северна България до 4-5 градуса, а на Северозапад и по високите полета на Западна България - между 1 и 3 градуса през деня и отрицателни температури през нощта. Това сочат средносрочните синоптични модели, представени в "Дарик кафе".

Днес и утре ни очаква отчасти - главно на Изток и Североизток, облачно време с превалявания предимно от дъжд, а в по-високите места в Източна и Североизточна България и по Черноморието е възможно да превали и слаб сняг.

В неделя, 30 декември, ще има временно затишие, без валежи като цяло над страната.

В неделя срещу понеделник над Гърция ще се формира средиземноморски циклон, който ще окаже влияние над Балканите и над страната, показват средносрочните прогнози.

В понеделник над страната ще е облачно и ще има превалявания. Над повечето райони в страната ще бъде облачно и на места ще превалява, над по-високите места сняг, в по-ниските - дъжд. Валежите ще бъдат по-обилни в крайните южни райони, в Родопите най-вероятно ще има повече валежи, но и на други места в страната и през нощта срещу 1 януари, както и отчасти през деня, ще има превалявания главно от сняг, на места и от дъжд. Няма да са много интензивни, ще бъде облачно, ще духа североизточен вятър и ще превалява сняг на места. Новогодишната нощ ще посрещнем с облачно време и не сериозни превалявания. Температурите в новогодишната нощ ще бъдат около нулата, в по-високите западни полета -1, -2 градуса, на Юг-Югоизток - малко над нулата. На 1 януари тези превалявания ще спират бързо, най-късно на Югоизток и на 2 януари не се очаква да има валежи. След 3-4 януари отново на места ще имаме облачно време с превалявания предимно от сняг. От 2-3 януари застудяването ще е по-сериозно, с по-ниски дневни температури, като на Запад-Северозапад ще бъдат отрицателни.