Германия очаква забаявне на икономическия растеж
Секция: ИКОНОМИКА
29 Декември 2018 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Германия очаква забаявне на икономическия растеж

/КРОСС/ По-нисък икономически растеж очаква Германия през новата година. Прогнозата е на председателя на Германската индустриална и търговска камара Ерик Швайцер. По-малко нови работни места и спад в износа очаква германският бизнес. Това става ясно от допитване на германската индустриална и търговска камара.

За председателя й Ерик Швайцер причината е във влошаващия се климат на световната икономика. Въпреки това Германия не се опасява от рецесия. "Рядко бизнесът се е чувствал толкова несигурен", отбелязва Швайцер в интервю за ДПА. Причините са политически - предстоящият Брекзит, нестабилността в Турция и Италия, както и нестихващата търговска война и вероятността САЩ да наложат мита върху вноса на автомобили. "Германската икономика е силно зависима от износа", допълва Швайцер.

На този фон Германия продължава да изпитва силен недостиг на квалифицирана работна ръка, над милион и половина работни места остават незаети. Дори и Бундесверът обяви, че ще набира компютърни специалисти и лекари от страни от ЕС.