Путин в новогодишно пожелание към Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ
Секция: Русия
30 Декември 2018 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин в новогодишно пожелание към Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ

/КРОСС/ Русия е готова за диалог със Съединените щати. Това посочва в новогодишното си пожелание към Доналд Тръмп руският президент Владимир Путин. В съобщението си руският държавен глава подчертава, че „руско-американските отношения са най-важният фактор за осигуряването на стратегическа стабилност и международна безопасност", както и че Русия е отворена за диалог със САЩ по важните теми.

Освен към Тръмп, Путин е изпратил новогодишни пожелания и на Джордж Буш-младши, съобщи ТАСС.Коледни и новогодишни поздравления от руския президент получи и Еманюел Макрон. В тях Пуин посочва, че отношенията между двете страни имат голям потенциал, потвърден от срещите и преговорите между двамата президенти.

А в поздравления до сирийския президент Башар Асад руският президент обещава Русия „и занапред всячески да съдейства на правителството и народа на Сирия в борбата срещу силите на тероризма, в защитата на държавния суверенитет и териториалната цялост" на страната. Руският лидер пожелава на сирийците възможно най-скорошно завръщане към мирния, благополучен живот, допълва неговата пресслужба.