НДК кани на традиционния новогодишен концерт на 1 януари
Секция: КУЛТУРА
31 Декември 2018 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НДК кани на традиционния новогодишен концерт на 1 януари

/КРОСС/ В първия ден от 2019 година НДК отново ще зарадва почитателите на класическата музика. Този път новогодишният концерт е посветен на "Магията на танца". Диригентът Емил Табаков ще поведе Фестивалния симфоничен оркестър и публиката в музикалното вълшебство. Музикално пътешествие до Латинска Америка и срещи с малко познати у нас композитори. Нотите на Артуро Маркес и Алберто Хинастера ще владеят "Магията на танца" - с най-обичания по света мексикански "Danzon No2" и аржентински танц, вдъхновен от трудолюбието.
Емил Табаков, диригент: Аз се надявам, че това ще бъде интересно за публиката, защото лично за мен повторение на една и съща музика става безинтересно, колкото и да е хубава тя. Именно затова исках да разнообразим стиловете, авторите. Обикновено сме свикнали новогодишният концерт да е с виенска музика.
С произведение на Панчо Владигеров оркестърът ще почете 120-годишнината на големия ни композитор. Вагнер и Чайковски са сред добре познатите имена в концертната програма, а солист ще бъде френският флейтист Патрик Галоа.
Емил Табаков, диригент: Важното е музиката да е хубава, да е разбираема за публиката, която идва със специално отношение на този концерт. Радвам се, че това стана една традиция в България.
Началото е в 18:30 часа, а БНТ ще излъчи концерта на живо.