Хакери твърдят, че имат тайни документи за 11-ти септември
Секция: Технологии
02 Януари 2019 14:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хакери твърдят, че имат тайни документи за 11-ти септември

/КРОСС/ Терористичните атаки на 11-ти септември 2001 г. са съпроводени с много въпроси и конспиративни теории. Според хакерската група, която нарича себе си The DarkOverlord, застрахователни компании в САЩ разполагат с отговори на някои от тези въпроси, съобщава онлайн изданието Motherboard. Хакерите твърдят, че са откраднали 18 000 документа от компаниите Hiscox Syndicates, Lloyds of London и Silverstein Properties. Според тях в документите има много важна информация. Те искат откуп от компаниите иначе ще публикуват документите в интернет. Пред Motherboard Hiscox потвърждава, че действително има хакерска атака с откраднати документи, които най-вероятно са свързани със застрахователна информация.Хакерите са публикували няколко малки файла, които да са като доказателство. В тях няма нищо особено, освен имена на компании и институции. Групата твърди, че ще пбуликува ключовете за декриптиране на архива на части, докато не получи откуп под формата на Bitcoin и заплаша, че може да изнудва и хора, които са споменати в документите.

Hiscox казва, че полицията вече е информирана за случая и е започнала проверка. Самата компания казва, че е имала само един случаи, свързан със събитията от 11-ти септември. За сега твърденията на хакерите се посрещат предимно със скептицизъм.Въпреки това в профила си в Twitter, хакерите твърдят, че разполагат не само с документи за застрахователни плащания, а и със засекретени документи от институции като ФБР, Департамента по правосъдие на САЩ и др.

По-късно те публикуваха и първата част от ключа за декриптиране на файла с документите с доказателства. Потребители в Twitter обаче ги критикуват, че ако действително имат толкова сериозна информация, то тя не трябва да се продава и ако получат парите, да бъде скрита. Това води и до съмнения доколко информацията реално съществува и дали наистина е толкова секретна или става дума просто за дела и изплатени застрахователни суми и суми в съдебни споразумения. За сега другите компании не са коментирали случая.