Оставиха в ареста мъжа, врязал се с кола в чужденци в Германия
Секция: СВЯТ
02 Януари 2019 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оставиха в ареста мъжа, врязал се с кола в чужденци в Германия

/КРОСС/ Мъжът, който в новогодишната нощ се вряза умишлено с лек автомобил в чужденци в Германия, остава в предварителния арест по обвинения в опит за убийство, постанови германски съд, предадоха световните агенции.

Петдесетгодишният германец, хранещ ненавист към чужденците, насочил колата си с голяма скорост към групи хора, празнуващи Нова година на улици в градовете Ботроп и Есен, Западна Германия. Той беше арестуван в нощта на 31 декември срещу 1 януари.

По последни данни броят на ранените при двете атаки е 8. Сред тях са момче на 4 години и неговата 29-годишна майка, която е от афганистански произход, както и 10-годишно сирийско момиче.

Четиридесет и шест годишна сирийка също е сред ранените. Тя беше в тежко състояние, но бе оперирана и сега животът й е вън от опасност.

Водачът на автомобила, който има психически проблеми, е имал ясното намерение да убива чужденци, каза вчера вътрешният министър на провинция Северен Рейн - Вестфалия Херберт Ройл.


Мъжът, който от години е безработен, казал пред полицаи след като бил арестуван, че многото чужденци са проблем за Германия, който той иска да реши.