Ново срутване на сграда в Русия, този път в Новочеркаск
Секция: Русия
04 Януари 2019 07:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ново срутване на сграда в Русия, този път в Новочеркаск

/КРОСС/ Срутила се е част от четириетажна сграда в руския град Новочеркаск, съобщиха руски медии, като се позоваха на donday-novocherkassk.ru. Инцидентът е станал около 18.30 часа местно време.

В сградата е имало хора, но те са успели да излязат преди падането на стените. Срутила се е част от сградата, намираща се над банков офис. Тъй като е било извън работно време, там не е имало хора. Посетители е имало в боулинга, но те са излезли бързо след като е започнала вибрация и е изгаснало осветлението. Охраната е включила противопожарната сигнализация и са отворили вратите.

Според властите в града, сградата е била с обща площ от 7000 м2, от които са се срутили 300 м2. За щастие, четирите етажа, които са паднали, са били необитаеми, също и банковия офис от повече от година е бил празен и обявен за продажба.

На мястото на инцидента вече се намират спасители, противопожарни екипи и Спешна помощ. Засега не се знае имало ли е хора в срутилите се части от сградата. Очевидци твърдят, че е имало светещи прозорци. Проучването на мястото и търсенето на хора продължава. Прокуратурата извършва проверка.